Zonnepanelen opbrengst: hoeveel stroom kunt u verwachten?

· 3 min read
Zonnepanelen opbrengst: hoeveel stroom kunt u verwachten?

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van je huidige gebruik en wat je in de toekomst verwacht te gebruiken. Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.479 kilowattuur elektriciteit per jaar volgens Milieu Centraal. De verwachte jaaropbrengst van zonnepanelen is eenvoudig zelf te berekenen.
     Contact Us                Zonnepanelen  Tilburg         Email: [email protected]                     Phone: +31133699279                           Hart van Brabantlaan 12-14               Tilburg, Noord Brabant, NL 5038 JL                        
Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is het slim om alvast rekening te houden met je toekomstige energieverbruik. Elk dak is uniek waardoor een gemiddelde opbrengstberekening een goede indicatie kan zijn, maar deze zonnepanelen berekening geldt niet voor elk dak. In ons advies maken we een opbrengstberekening specifiek voor uw situatie waarbij er rekening wordt gehouden met factoren die de opbrengst kunnen beïnvloeden.
En wie zonnepanelen huurt bij HalloStroom, krijgt toegang tot een app waarmee je precies de opwekking van je zonnepanelen kunt bekijken. Bij de aanschaf van zonnepanelen wilt u natuurlijk ook weten wat de opbrengst in euro's is. Dit kunt u makkelijk zelf berekenen door de opbrengst in kWh per jaar te vermenigvuldigen met de prijs voor stroom wat u betaald. Het exacte tarief hangt af van uw energiecontract die u heeft bij uw huidige energieleverancier.
Nederland en België krijgen ook met steeds meer zonne-uren te maken waardoor een investering snel kan worden terugverdiend. De opbrengst van zonnepanelen is een doorslaggevende factor voor veel huishoudens tijdens het kopen van een zonnepanelen installatie. De zonnepanelen opbrengst wordt uitgedrukt in kWh en is grotendeels afhankelijk van de grootte van de installatie. Hoe langer de zon op een dag schijnt, hoe meer je zonnepanelen opwekken. Zo wekken zonnepanelen in een zuidelijk gelegen land, zoals Spanje, meer op dan zonnepanelen in Nederland. Maar ook in Nederland maakt het al verschil of je in het oosten of westen woont.
Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op  door een e-mail te sturen naar We gaan graag ook online het gesprek en de dialoog met je aan, bijvoorbeeld via social media. Of je nu klant bent bij ons, onze producten of diensten gebruikt of onze apps en websites bezoekt.
Check het jaaroverzicht van je energieleverancier om te zien hoeveel jij per jaar verbruikt en dus te berekenen hoeveel panelen jij nodig zou hebben. Wanneer je je gaat verdiepen in zonnepanelen zal je vaak de term Wattpiek (Wp) tegenkomen. Dit zegt iets over het vermogen van het paneel en daarmee over de hoeveelheid elektriciteit in kilowattuur (kWh) dat het paneel kan opwekken.
Stroom die je kunt gebruiken voor jouw huishouden. Wat je niet zelf verbruikt, gaat het stroomnet op. Om te weten of je in je eigen verbruik aan stroom kunt voorzien, wil je waarschijnlijk weten wat de opbrengsten van zonnepanelen zijn. Je kunt de opbrengst van de zonnepanelen vooraf berekenen.
Onze adviseurs berekenen dit graag voor je in een gratis adviesgesprek. We adviseren je om niet meer zonnepanelen aan te schaffen dan nodig is voor je persoonlijke stroomverbruik, zo hou je eventuele terugleverkosten laag. Dan kun je deze energie terugleveren aan het net en kun je gebruik maken van de salderingsregeling. De maandelijkse opbrengst van zonnepanelen varieert ook aanzienlijk afhankelijk van meerdere factoren. Zonne-energie omzetten in je eigen groene stroom is een slimme investering. De totale opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren.
Voor steeds meer omvormers kan je namelijk een app downloaden waarmee je de opbrengsten kan monitoren. De app voor onze omvormers hebben we zelf ontwikkeld en geeft jou de kans om 24/7 de opbrengsten van jouw zonnepanelen in te zien. Zo weet jij precies hoe jouw zonnepanelen het vandaag doen. Om de opbrengst van zonnepanelen per dag te berekenen, hoef je alleen maar de uitkomst van de maandopbrengst door het aantal dagen in die maand te delen.
Hoe meer je naar het westen woont, hoe groter de zoninstraling is en hoe meer je zonnepanelen dus opwekken. Dan is er natuurlijk de vraag of de productie van zonnepanelen niet meer CO2 kost dan wat de panelen in hun levensduur opleveren. Het CO2-saldo van een paneel is namelijk na tien tot veertien maanden al positief. Op de pagina CO2-uitstoot bij productie van zonnepanelen vind je hier meer informatie over. In onze offerte berekenen wij de te verwachten opbrengst in vermogen en in euro’s die jij kunt besparen op de energierekening. Om onze diensten goed uit te voeren, gebruiken we meetgegevens uit kleinverbruik meetinrichtingen die op afstand uitleesbaar zijn (slimme meters).